> Снимка:Боян БлагоевЗмиите 47-годишният Боян Благоев лови с голи ръце, без никаква

...
> Снимка:Боян БлагоевЗмиите 47-годишният Боян Благоев лови с голи ръце, без никаква
Коментари Харесай

17 влечуги прибрани от общинския змиеловец във Варна

 > Снимка:Боян Благоев
Змиите 47-годишният Боян Благоев лови с голи ръце, без никаква специфична екипировка. Със себе си не носи противоотрова, няма и застраховка " Живот ". 

За да реагира на подадения сигнал за видяна змия разполага с 2 часа. Винаги обаче се отзовава много по-бързо, защото шансът да пипне влечугото тогава е много по-голям. Змии е залавял до Козирката, на детски площадки, паркинг на хипермаркет и на плажа.  

Най-голямата хваната от Боян змия е дълъг 1.70 метра смок. Пепелянката хваща в офис на островната зона. В " Св. Св. Константин и Елена " Боян това лято залавя и змиегущер, след 3 сигнала за животното. Този забавен представител на влечугите доближава на дължина до метър и половина и е най-големият гущер, срещащ се в България, а и в цяла Европа.

Заловените влечуги ловецът прибира в чувал, след което ги пуска на независимост отвън града. Имал е случай водна змия да пробие чувала и да избяга, до момента в който пътува към мястото за стартиране. Залавя влечугото дезертьор чак на другия ден, като змията пътува с него в колата от самото начало. 

За Община Варна змиеловецът работи на цивилен контракт, който изтича след броени дни. Получава по 25 лева за посещаване на място по сигнал и още 25 лв. за всяка хваната змия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР